Vi ser det som en længerevarende ferie, men så enkelt er det ikke

På en måde er det underligt, man tænker jo at man er jo bare på en længere ferie, et års tid eller to, men der er helt klare regler omkring det med framelding i folkeregisteret, og det skal helst gøres digitalt på Borger.dk.
Konsekvensen giver dog problemer når du skal have tegnet en rejseforsikring, men mere om det i et andet indlæg. Se her

Reglerne er som herunder.

Ved flytning  har du pligt til at foretage flytteanmeldelse til folkeregisteret i fra flytnings kommunen inden 5 dage efter flytningen.
Er du ude og rejse og varigheden er højst 6 måneder, og du i hele perioden fortsat har fuld rådighed over din hidtidige bolig, har du efter anmodning ret til at forblive bopælsregistret i CPR på denne adresse. Du kan også få udlandsadressen registreret som supplerende adresse under udlandsopholdet.

Skal du opholde dig i udlandet i mere end 6 måneder, vil din flytteanmeldelse altid blive registreret i CPR som en fraflytning til udlandet, uanset om du har rådigheden over din hidtidige bopæl i Danmark.

Du har aldrig pligt til at meddele din udlandsadresse til folkeregisteret, men under et længerevarende udlandsophold kan du omvendt godt kræve registrering af din udlandsadresse og eventuelle senere ændringer af denne. Du kan også få registreret en kontaktadresse i Danmark, hvortil offentlige myndigheder og private personer og virksomheder kan sende din post.

I øvrigt må det anbefales, at du meddeler den danske repræsentation (ambassade eller konsulat) i udstationerings landet, at du har taget ophold dér. Ikke mindst i lande med risiko for uroligheder, naturkatastrofer eller lignende kan der opstå situationer, hvor du får behov for assistance, eller hvor danske myndigheder kan ønske at kontakte dig.

Yderligere oplysninger fås hos folkeregisteret i din bopælskommune, men vær – ligesom med beskatnings forespørgslerne – opmærksom på, at ikke alle folkeregistre nødvendigvis har lige stor rutine i at besvare spørgsmål vedrørende flytning til udlandet.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Synes du om siden, så del gerne