Hvordan vi fastholder vore rejseoplevelser

Vi er på en længerevarende rejse, 18 måneder, halvdelen har vi allerede lagt bag os. 
På alle rejser, korte eller lange, har mange et behov for at gemme minderne og måske dele dem med andre, der er mange måder at gøre det på, herunder fortælles lidt om hvordan vi gør. 
Indhold, opdateret 29.01.19:
Hjemmeside, rejsedagbog, foto,YouTube og Google maps

Siden er til ren inspiritation, vi tjener ikke på klik eller links

Hjemmeside

Vi har købt vores eget domæne (navn)

trundecolumbus.dk 
et dk domæne kan fås fra 45 kr om året. 

Derefter skal man finde et et webhotel hvor siden hostes, (en server hvorfra den kan afvikles), der har vi valgt unoeuro.com til under 19 kr om måneden med 10GB plads. 

Selve siden er bygget op i wordpress, men man kan også ganske gratis, oprette sig på wordpress.com, hvor man kan bliver registreret med domænet ditnavn.wordpress.com.
Der er begænsninger på de temaer, (udvalg af design), som kommer til at udgøre den færdige hjemmeside, ligesom der er færre plugin, (ekstra funktioner), som f.eks. kalender, Facebook plugin m.m.
Men en rigtig god måde at komme igang på, få afprøvet og se om det er noget man kan bruge.

Vi bruger siden til at fortælle om det praktiske –
om livet i en kasse på 10m med fire hjul 🙂
Her ligger også små korte videoer,
en blog som man kan abonnere på,
og link til vores egenlige rejse dagbog,
som skulle være nem at opdatere
helst via en app på f.eks. smartphonen.

Rejsedagbog

Findpenquins.com blev den vi valgte, fri versionen har plads til 6 billeder pr. opslag, mod betaling kan der fås 10 billeder + en 60 sek. video, men vi har nu klaret os fint med free versionen, man kan jo i teksten sætte et link ind til YouTube eller til et fotoalbum, med flere billeder, hvis behovet er der.

Det er nemt at dele rejsen og enkelte steder med andre, det gøres ved at kopiere linket som man henter i app’en, og giver det videre,  eller som her, hente direkte til et plugin på hjemmesiden.

Bruger man smartphonen til billeder, og har app’en installeret, er det nemt lige at vælge nogle stykker ud, lidt tekst og færdig.
Opretter man sig, kan man følge hinanden eller bruge søgefunktionen for at se offentlige opslag, sortere efter land, se gps position mm.
Der er også mulighed for at få trykt en bog med de minder man selv vælger ud, det fungerer udmærket, foruden den fysiske bog får man også en udgave i PDF format.

Vores dagbog kan tilgås her, klik på den grønne Follow knap og opret dig ifølge anvisning, så er du også klar til at starte på dine egne rejseminder.

I de følgende afsnit er det nødvendigt med en Google konto

Hvis du ikke har en konto er det nødvendig at oprette en, man kan bruge den samme konto til alle de tre muligheder herunder m.m.
Vælg et navn som du vil bruge til din konto, det vil også kunne bruges i en g-mail, som  f.eks. minmailnavn@gmail.com.

Du kan oprette dig her men afsæt lidt tid til det.

Fotos

Undervejs på turen bliver der taget en del fotos

Det digitale store kamera er med, men vi bruger det meget sjældent, det er smartphonen som er lige ved i lommen. 

Man  bør bruge lidt tid på at sætte sig ind i de funktioner som den har, så at man selv kan styre hvor den skal fokusere, stille lyset, evt. tage billedserier og udvælge det bedste. 

Stort set er det jo motivet og den måde man får det taget på, som er afgørende, inspiritation og gode tips findes der på YouTube.

På nuværende tidspunk er de 3000 billeder nok rundet, og der er jo ikke plads på telefonen til dem alle.
Førhen lagde jeg dem over på en ekstern harddisk, men det er lidt bøvlet, synes jeg ihvertfald.

Derfor da Google kom med deres ubegrænset foto lagring gik jeg over til at prøve den, selvom jeg ikke er fan af Google, må jeg indrømme at det har fungeret godt for os siden 2011.

Jeg bruger foto til alt, ser jeg noget der inspirerer mig klik – foto, har jeg behov for måske tre år senere at huske hvilken type maling jeg brugte til loftet klik – foto og så selvfølgelig fra naturen klik, klik -foto.
De bliver lagret og kan søges efter dag, uge, måned og år, og så er det assistenten som ind imellem inspirerer en med forskelligt, som kollager, animationer m.m.

Når smartphonen løber tør for plads, frigør assistenten plads på telefonen og billeder kan derefter kun ses online via app eller browser, men de kan stadig downloades.
Synkronisereng af telefonen med Google Fotos skal måske helst gøres på WiFi for at spare data.
Kom igang med Google fotos her eller få app’en på telefonen

Man kan oprette album og udvælge billeder som kan bruges på hjemmesiden, eller deles med andre som f.eks. disse billeder fra Geierlay hængebroen her

Kvaliteten

Ubegrænset lagerplads i høj kvalitet er fri, original over 16 Mega Pixel koster.
Det vil sige at fotos i plakat størrelse kan downloades og udskrives i god kvalitet

YouTube

Hører du også til dem som optager lidt video ind imellem, så er det en fin mulighed for at få sin egen videokanal, der er online redigering, du kan hente musik til dine film, du kan enda sende live.
Du kan se hvordan du kommer igang her

Jeg synes personligt det er lidt sjov med små kortvideo, det er ikke nemt at lave en god video og jeg prøver at forbedre dem så godt jeg kan, men det er en læringsproses og tager tid.
Videoerne er indtil nu mest en blanding af billeder og video.

Telefonen bruges til redigering, via et lille program, de uploades derefter til min kanal, hvorefter afspilning kan ske via et link, eller som her et plugin som lægges hvor man vil have det, f.eks. har jeg samlet dem alle på en video side på hjemmesiden her men de afspilles fra YouTube, så de tager ikke plads.

My Google Maps

Hvordan holder man styr på det man gerne vil se, det har været vanskeligt.
Tit falder man lige over noget på nettet, man læser om en der har været i Belgien, man er hjemme eller i spanien.

My Maps er faktisk en nem måde at oprette sine personlige kort på og når man har kontoen alligevel, er det hurtigt lige at føre adresse eller koordinater over på et kort, som kan navngives f.eks. steder jeg vil besøge.

Du kan komme igang her

Klik her for at se et kort eksempel

Der kan oprettes lige så mange kort man vil, f.eks. steder man vil besøge, steder man har besøgt, man kan hente GPS data fra andre steder fra nettet og på den måde lave egne kort

Advarsel

Ovenstående kan være stærkt vanedanende og kan generere alle symptomer som de tre aber har, og det på en gang ! 
nemlig – ikke se, høre og tale 🙂

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Synes du om siden, så del gerne