Varmen er et større problem, end delvis overskyet

Vi har 2 x100 watt paneler på taget og 2 x 95 Amp til bodelen.
Vi skal huske at batterierne er almindelige og derfor kun kan udnyttes med omkring 50%, så bliver de koblet fra, så reelt har vi 95 Amp til forbrug og ladestrømmen fra panelerne bliver mindre når de overophedes.
Vort brugsmønster med strømforbrug, har marts til slutning af juli været;

Opladning af telefoner, tablets og pc’er 
Tv’et har ca kørt 2 timer pr dag, men vi har kun brugt det i fire dage, så det er minimalt, vores tv bruger ca 1 Amp pr time 
Ez4 internet routeren bruger 0,166 Amp minimum i timen og kører tit 24 timer = 4,2 – 5Amp pr dag.

Køleskabet er et Dometic type Crx 80 kompressor 12 volt med en mærknings strøm på 5,6amp.
Det står til at kunne fungere med udvendige temperatuer op til 40 grader og det er også vort indtryk, vi har målt op til 46 grader lige over køleskabet, og køling / frost har været ok, selvom is’ene bliver lidt bløde.
Frostboxen er udtagelig, men vi har ladt den blive i.
Strømforbruget afhængig af omgivelses temperaturen, hvor tit man åbner det, hvilken temperatur det er sat til indvendig.

Fra starten af april til sidst i juni var vi ikke tilkoblet ekstern strøm, men da temperaturen først kom op omkring de 30 grader udenfor og over 40 grader indenfor, samtidig med vi godt ville være delvis i skygge, da ramte vi grænsen for egen el produktion, vi må spare bl.a ved at sætte temperaturen ned i køleskabet om natten, slukke for Ez4 når den ikke er i brug, men sammenlagt er det sket 2 gange i de fire måneder, så ingen panik.

Vi forbruger mere en cellerne kan nå at lade op, når vi holder stille og køleskabet kører på højtryk, og den indvendige temperatur kommer over de 40 grader.

Når vi kører, har vi i gennemsnit kørt 50-70 km pr. dag, under kørsel lades der rimeligt godt, også på bodels batterierne.
 
Solcelle anskaffelsen har vi ikke fortrudt, tværtimod, og efterhånden falder de ekstrem høje temperatuer jo ned til normalt igen, og som sikkerhed har vi jo et elkabel med 🙂 selvom vi ikke tror det bliver brugt ret meget, heller ikke sydpå til vinter.

Kategorier: Diverse

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Synes du om siden, så del gerne