Bageovn i camperen
Opdateret 30.01.19
Der skal bages en gang imellem, og har medens vi boede i ferielejlighed, bagt og modificeret på Ovnpot Camp4, som kan bruges til gas, den er fra Thansen, lidt samme princip som Omnia, men uden hul i midten, tilbudspris 199kr.
I forhold til omnia ovnen kommer der for lidt overvarme og for meget undervarme.
Jeg har modificeret den lidt, ved at lave flere og større huller til overvarmen og monteret et omvendt grydelåg under så at der kommer mindre varme til bunden og mere ud til siderne.
Men jeg får den ikke over 120-125 grader foroven, hvilket kun gør bagning muligt hvis man kan vende bageværket ca. når halvdelen af tiden er gået, det går fint med boller, men duer ikke med meget andet.
Her et par billeder af fra denne ovn med bageværk.
Og her når de efter halvdelen af tiden er vendt
Da vejen faldt forbi Oberlink i Holland blev der investeret i en Omnia ovn og den er nu afprøvet me forskelligt bagværk, mangler at lave nogle retter i den, men indtil nu er den testvinder.
Her kan temperaturen sagtens komme op på 160-190 grader, vi tilløbte silikone formen, idet vi ikke kan lide at lave mad i direkte kontakt med aluminium.
Den er også lidt mindre og passer bedre på gasblusset inde i camperen.
Madlavning
For at variere lidt er vi også begyndt at lave mad i Omnia ovnen.
Fandt en enkel recept på Youtube som man sagtens kan variere med hvad man nu har i køleskabet
Første gang jeg tilberedte retten i silikoneformen kom den til at lugte af løg 🙁
Nu har jeg bagt uden dette indlæg og boller bliver meget bedre (brune på tre sider) og jeg kan bedre køre den på lavt blus, hvilket minimerer at det brænder på.
Silikone kontra alu, som en sagde “hvad tror du ikke silikonen afgiver”
Jeg bruger…
200 ml tomat pure
200 ml mad fløde
50 ml oliven olie
300 g pasta
250g coctail tomater
som skæres i skiver og lægges ovenpå
½ pakke reven ost Salt og peper
Pynt med Basilikum
Suplerer tit med lidt kylingepølser i skiver, grøn peper, ½ hakket løg.
5 min. på høj flamme
25-30 min på lav
0 Kommentarer