Normalt kører vi ikke på betalingsveje, men det kan jo ske man forvilder sig ind på en, bevist eller ubevist.
Vi kørte f. eks midt i Potugal, på en kort strækning hvor der stod nogle små beløb på en tavle ude i vejsiden, og tænkte hm! er det mon en betalingsvej ?
Idet der ikke kom et billet eller et betalings sted, konkluderede vi, at det var det nok alligevel ikke, på det korte stykke.

Traditionelt
billet /betalingssted

Men da vi kørte på A 22 i Algarve bengyndte vi dog at blive lidt bekymret, vi havde læst om andre der kom hjem fra f.eks. Italien, og et halvt år efter fik en regning + en bøde, for at have kørt på motorvej, hvilket jeg mente måtte være umuligt, ikke at bemærke.

Jeg var/er nok lidt naiv, tænkte at sålænge der ikke er en billetautomat eller et betalingssted, så er det heller ikke motorvejs afgift, men det kom jeg til at revidere.

Er det en gangbro ?
Nej
det er en nummerplade scanner

Så det blev alvor for os, da vi sad i byen Alvor og fandt ud af at de havde nummerplade scannere på udvalgte strækninger, men der er jo altid en løsning.

Ok, det tog lige lidt tid, men når først nummerpladen, email og telefonnummer er registreret kører det automatisk.
Vi købte et 10 euro kort og når det er brugt op får man en sms og bliver bedt om at tanke det op igen, synes også det kan ske med automatisk opladning.

Når først man har aktiveret sin nummerplade, går systemet 48 timer tilbage, så turen på A22 er inddækket, men hvad med den for en måned siden.

Jeg kontaktede service nummeret til CCT, de har en engelsk linie, og der kunne de sætte købsdatoen for Toll Card tilbage i tiden, så den kørsel dengang blev trukket med.*
Jeg kunne efterfølgende se i systemet på nettet at vi var registreret dengang og forfalds dato er den 4.12.18.

Får man en bøde ?
På hjemmesiden skriver de 10 x beløbet man har kørt for, minimum 25 euro

IF DRIVERS OF FOREIGN-REGISTERED VEHICLES DO NOT PAY A TOLL DO THEY HAVE TO PAY A FINE?

Non-payment of a toll is a finable offence for local and foreign road users alike. The fine is 10 times the toll, with a minimum of 25 euros. The concessionaires will also check foreign-registered vehicles, which must have a transponder or an equivalent ticket or receipt.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Synes du om siden, så del gerne