Der er tre forbrugskilder, komfur, varmtvandsbeholderen til det varme vand og den luftbårne varme til opvarmning.
Køleskabet er et kompressor køleskab og kører på 12 volt. 
Fra starten af havde vi besluttet at at få monteret en 2kw dieselvarmer, så at vi på varme siden var uafhængig af gassen. Men da den skulle efter monteres ville vi lige ser de første måneder og foråret an, inden vi tog den endelige beslutning.
Vi startede ud med en 11 kg tysk flaske og to 3 kg campingaz (de blå) som er indkøbt til grillen som der også kan bages og koges på.
De kan jo byttes i hele Europa og vi har dertil købt en adaptor, som gør at en 3 kg kan erstatte den 11 kg, i nødstilfælde.

De er ret dyre at få byttet, tror vi i Holland gav samme pris for en 3 kg som en 11 kg koster, men igen skal det jo ses over tid og hvor mange gange vi får behov for at bytte dem, de er jo rare til grillen og nemme at opbevare.

2 Kommentarer

Peer Hansen · 23. oktober 2018 kl. 10:34

Jeg har netop købt en brugt camper, hvor en 11 kg gastank fulgte med. Det ligner en stålgasflaske, som dog fastgøres med kraftigere spændestykker end de normale lærredsbånd. Der medfølger forskellige stutse, som gør at man kan fylde tanken fra en hvilken som helst bilgas (LPG) station i Europa. Har i erfaringer med sådan en tingest, ellers forventer jeg at få det i januar og februar, hvor vi forventer at være i Spanien.

    Bela · 23. oktober 2018 kl. 11:16

    Hej, desværre har vi ikke selv erfaring med denne type, dem som har dem er glade for dem, idet det er nemt at få gas fyldt på. Dog er det efter sigende ikke lovligt at tanke flasken uden for bilen, men de fleste tankstationer sydpå ser stort på dette. Flasken må kun fyldes 80% og den indbyggede automatik i flasken virker f.eks. ikke hvis flasken holdes på skrå. Mange får lavet en studs så flasken kan bruges og samtidig fyldes udefra, uden at flasken skal ud, så er man ude over denne diskution. Kravene til fastspænding er også anderledes i hvertfald på tyske biler, her går diskussionen livligt idet det synsmæssigt åbenbart kan give problemer.
    Så vær evt lidt diskret med det og glæd dig over den nemme og billige tilgang til gas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Synes du om siden, så del gerne