365 dage på fultid i en autocamper

I videoen prøver vi at afdække nogle enkelte ting som gennem et år været en del af det, som har fået “hjemmet” til at fungere. Plus minus er gjort op med simple symboler.

Har du yderligere spørgsmål, eller ting du gerne vil have uddybet, er du velkommen til at benytte formularen herunder.

Park Naturel dé Ifac Spanien

Vi startede tidligt om formiddagen med opstigningen, fordelen, der er ikke så mange. 
Turen op til tunnelen er fint belagt med sten, men derefter bliver det mere avanceret 🙂 og der er ikke anden sikkerhed end det man selv tager ansvar for. Vi tog først ud til udsigtspunktet, det gav en lille forsmag på sværhedsgraden. Derefter op til toppen, med den mest fantastiske udsigt som belønning. Det var hårdt, men en dejlig fornemmelse at have gennemført. Der var flere på strækningen på nedturen, hvilket gør at man hele tiden skal give plads til hinanden, så det er knap så sjovt i “myldretiden”, her begrænses adgang ved indgangen, hvor man har styr på antal op og ned.

Xaló, Murcia – Spanien

Vandretur i bjergene omkring Xalo

Casares, Andalusien – Spanien

Der er fine vandreruter heromkring byen, der er lige med at finde dem. Der er en god hjemmeside på flere sprog hvor de er beskrevet, her kan også downloades gps koordinater. http://www.casareswalks.eu/
Vi gik en rute op over bjerget igår og en anden ned gennem dalen idag, begge omkring de 7 km, flest højde meter på den første, 108 etager 

Minas de São Domingo, Beja – Portugal

Dejligt sted med små afmærkede parkerings pladser, vi kunne sagtens have brugt et par dage mere i området, der er fine vandre og cykel ruter.

Barragem do Arade, Silves-Faro

Vi havde på vor sidste vandretur spottet et anlæg på den modsatte side af søen, på Google Maps så vi at det er et opdrætscenter for los vildkatte i et naturpark lignende område, og det kunne vi godt tænke os at se nærmere på. Vejene er smalle heroppe, men der er ikke meget trafik. Kort efter dæmningen valgte vi dog en markvej, vi kunne se på Maps.me at den gik “nedenom” naturparken. 80 % af vejen gik godt, men der var strækninger hvor vi måtte trække. Det var dog det hele værd, dele af turen føltes som om det var på Lanzarote, så sort er der efter naturbranden, nogle steder kan man se naturen reetablere sig, andre steder bliver der genplantet og så var der områder som er uberørte af ilden. Meget meget flot tur, med nogle fantastiske udsigts punkter, så stille og afvekslende.

Barragem da Bravura, Faro Portugal

Her ca 15 km fra Lagos ligger en af de mange inddæmmede søer, denne hedder Barragen da Bravura, den har en af de mindste el generatorer, som årligt kan give 1 million kwh.
Som regel ligger disse søer naturskønt og i fred og ro, og det gør denne her også, p pladsen til ac’ere ligger på et plato med udsigt ud over søen, lidt nedenfor ligger en restaurant, også med p plads, men den er privat, restauranten er dog kun åben i sæsonen. 
Der er fine stier og vandreveje på den anden side af dæmningen, og så er der så stille her at man tror det er noget galt med ørerne.

Carrapaterira, Faro Portugal

Her ved denne p plads hvor man også kan overnatte, går vandreruten The Fishermans Trail forbi, hele ruten fra Zagres til Porto Covo er på små 200 km. 

Her ved Carrapateira er det muligt at gå en sløjfe på ca 12 km.

Der er på ruten 3 forskellige scenarier, en med flotte kystveje, hvor der går træbroer ud til klipperne, en anden del af turen er inde i et frodigt grønt bakket område og den sidste del går igennem et klitområde.

Ufrivilligt ophold i Faro, Portugal

Efter tre uger ser det ud til at bilen bliver færdig mandag eller tirsdag altså ialt 21 dages “ufrivillig” storby ferie, på hotel med morgenmad. 
Træls var det at hotellet altid kun blev booket et par dage af gangen, vores ønske om at få en ferielejlighed, blev hele tiden udskudt fordi man ikke kunne få en tid fra firmaet om hvornår den kunne være færdig. 
Så efter tre uger er vi ved at være møre, vil godt have vores hjem på hjul tilbage. 

Vi fik set lidt af byen, som endnu ikke er en udpræget turistby, det er nok mere Albufeira og Portima.

Passadiços do Paiva, Portugal

Passadiços do Paiva er en 8 km lang træ trappe/gåsti ved floden Paiva. Den er en del af Arouca Geopark og ligger ca 14 km fra byen Arouca.

Billetter kan købes på nettet, koster 1 € pr. person. Brug dette link https://reservas.passadicosdopaiva.pt

Med denne trævej er det nemt at følge floden ned/op der er ingen svære passager ud over trapper. Man kan parkere i begge ender og der er mulighed for at blive kørt tilbage med taxa. 
Den kan deles op i to etaper, en hvor man går på den flade del af strækningen fra Espiunca, 
se google Maps…. 
https://goo.gl/maps/da4T6JySgFn 
Midtvejs, hvor der også kan tilkaldes taxa, 
se Googlemaps 
https://goo.gl/maps/nEHQCGhhDSr 

Praia Fluvial do Areinho…. 
https://goo.gl/maps/naVWCDFzunx,
der hvor trapperne er. 
Vi valgte at parkere her, hvor der er p plads til autocampere…. 
https://goo.gl/maps/tcEKQSwWqQT2 her valgte vi også at overnatte.

Livraria Lello – Porto

I Porto ligger en af verdens tre smukkeste boghandel, bygningen er meget flot, boghandlen blev startet i det 18 århundrede. Indvendig er den endnu mere speciel, ud over bøger også rummer den et meget flot og bevaringsværdigt interiør. Men hvorfor besøger over en million mennesker denne butik ? Det kommer sig af at forfatteren til Harry Potter bøgerne har opholdt sig i længere tid i Porto og har hentet inspiration fra denne boghandel. I 2015 besluttede man sig for at tage entre til butikken, idet de fleste bare skulle ind og fotografere, pt. koster det 5 Euro for at komme ind, de refunderes ved køb af en bog. Nu står man timer i kø for at få en billet og bagefter for at komme ind.

4 1/2 måned har vi været afsted

Som sagt vil vi gerne lave opfølgning på eventuelle spørgsmål omkring vort lille 18 måneders projekt, men det kræver at du stiller dem direkte til os, via formularen nedenunder.

Udfylde navn og mail + spørgsmål.

Din mail bliver kun brugt, hvis vi har brug for at kontakte dig vedrørende uddybning af dit spørgsmål, eller hvis vi svarer dig direkte.
Video fra Mullerthal, Luxemburg

Et fantastisk område, helt eventyragtigt hvor man kan gå mellem dybe klippe spalter

Lille øve redigerings video med titlen…
Om livet i Cuxhaven og foran indsejlingen til Rotterdam 🙂

Efter en måned på farten og med udsigt til et par dage med regnvejr, har vi brug for et at fordøje alle indtryk og oplevelser.

Vi har fundet en lille plads hvor der kan holde tre autocampere, uden gebyr. 
Vi siger bare Cuxhaven com on, første række – tjek, U/B – tjek og lige ved indsejlingen til Rotterdam, Europas største industrihavn (verdens største fra 1992 -2004) så blev de overhalet af asiaterne eks.vis Singapore.

Her ligger vi så i regnvejr, med nogle gode bøger downloadet til div. tablets (tak til Tina for denne mulighed) og en god kop kaffe.

En gang imellem brummer det lidt udenfor, og blikket løftes for at for at se de kæmpe container skibe som tøffer frem og tilbage til havnen.

Indledning på vor tur

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Synes du om siden, så del gerne